Shakshuka

2 februari 2023

Een Mediterraanse ratatouille

Bron foto: Wikipedia

Shakshuka is een soort pittige ratatouille die vele varianten kent. Deze is uit het kookboek van Sergio Herman; Simple Food. Het is een recept voor 4 personen


Ingrediënten

1 ui grofgehakt

2 t knoflook uit de pers

2 gepofte en in repen gesneden rode paprika (mag ook uit pot)

400 gr tomaten uit blik

2 gepofte aubergines

harissa naar smaak

2 tl ras el hanout

1 tl komijnzaad

1/2 tl gerookt paprikapoeder

2 in blokjes gesneden tomaten

500 gr griekse yoghurt

5 el olijfolie

peper en zout

4 eieren

1 tl sumak

150 gr feta

2 el peterselie


Bereiden

Stoof de uien en knoflook in wat olijfolie glazig in een ruime ovenvaste pan. Voeg de paprika toe en laat n minuutje bakken. Doe dan het blik tomaten en de aubergine erbij en kruid dit met peper en zout, harissa, ras el hanoet, komijn en paprikapoeder. Laat dit 40 minuten stoven. Haal van het vuur en doe de blokjes tomaat erbij.

Maak Labneh door de yoghurt in een schone theedoek, in een vergiet ca 4 uur uit te laten lekken.

Kruid dit met peper en zout en roer 5 el olijfolie erdoor.

Brokkel de feta over de shakshuka, maak 4 kuiltjes en breek in elk kuiltje een ei. Kruid met peper, zout en sumak. Zet de pan in een oven van ca. 180 Cº en laat de eieren stollen. Ca. 4 minuten.

Wanneer de eieren gestold zijn top je het gerecht af met de Labneh, peterselie en nog wat extra sumak.

Serveer het gerecht uit de pan, met wat turks of marokkaans brood om lekker te kunnen soppen.




20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.