Salade van rode biet
2 maart 2023
Rode Bietensalade is lekker op de boterham of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd om zo aan de dagelijkse portie groenten ten komen

Ingrediënten
3 rode bieten, ongekookt
1 klein uitje
1 el mosterd
4 el olie
2 el azijn
peper en zout
Bereiden
Schil de rode bieten en pel de ui. Rasp dit alles op een redelijk grove rasp.
Maak een pittige vinaigrette van de overige ingrediënten en meng dit onder de geraspte groenten.
Proef of het nog extra azijn en peper en zout nodig heeft.
Laat het mengsel in ca 10 minuten zijn smaak krijgen en smeer dit op je boterham.

Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.