Duivelse eieren

23 maart 2023

Ei,  hoofdrolspeler bij de paasbrunch

Een lekker paasrecept voor 4 personen want eieren horen bij de lente.

Deze eieren zijn een echte blikvanger bij de paasbrunch. Hou je niet van pittig? laat dan de grof gemalen peper

Om het extra feestelijk te maken kun je ook nog kleine aspergetips koken en daarmee de eieren versieren.


Ingrediënten

4 eieren

1 dl bietensap

2 el zure room

1 el mayonaise

1/2 citroen

1 el grof gemalen peper

50 gr geraspte kaas

1 tl bloem

peper & zout

krulpeterselie

Eventueel 8 kleine aspergetips


Bereiden

kook de eieren in 8 minuten hard en pel ze voorzichtig.

Snijd in de lengte doormidden en haal de eierdooier eruit.

Schenk het bietensap in een schaaltje en leg de eiwitten in het sap zodat ze mooi rood kleuren.

Wrijf de eierdooiers door een zeef en meng met de zure room, mayonaise, wat citroensap en peper en zout.

Schep het mengsel in een spuitzak.

meng de kaas met de bloem en maak hiervan kleine hoopjes in een hete anti-aanbakpan.

Laat de kaas goudbruin uitbakken. Schep uit de pan op een laagje keukenpapier en laat afkoelen.

Haal de eiwitten uit het bietensap en dep ze voorzichtig droog. Druk de bovenkant van de eiwitten in de grof gemalen peper en zet ze op een mooie schaal. Vul de eiwitten met de dooiarmassa en steek er stukjes kaaskoek in. Garneer met een topje peterselie

23 oktober 2025
Om de laatste courgettes op te maken, nog één recept
23 oktober 2025
Tijd om pompoenen uit te hollen
29 september 2025
Meditatiegroep op bezoek
29 september 2025
Schildergroep op bezoek
19 september 2025
De koolfamilie is zeer uitgebreid met onder andere spruitjes, boerenkool en savooiekool. Deze zijn in de herfst en winter op hun toppunt van smaak.
27 juli 2025
Nog een niet-koken recept omdat de zomer aanhoudt
20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin