Raapstelen of 'Keeltjes'

3 april 2024

Raapstelen zijn echte lentebodes

Met hun heldergroene langwerpige bladeren op lange knapperige stelen zijn ze het jonge loof van meiknolletjes. Ze smaken licht pittig en peperig en zitten een beetje tussen rucola en spinazie in qua smaak.

Je snijdt de worteltjes eraf en verwerkt ze dan bij voorkeur rauw. Bij voorbeeld als stamppot, of je maakt er een soort pesto van.

Hier een recept.


Ingrediënten

1 bosje raapstelen, gewassen en schoongemaakt

1 teentje knoflook

1 handje pijnboompitjes, geroosterd

50 gr geraspte parmezaanse kaas

1 dl olijfolie

1 flinke snuf zout

gedroogde spaghetti (100 gr per persoon)


Bereiden

Doe alles in een mengbeker en pureer tot een smeuïge massa.

Kook de spaghetti 'al dente'  bewaar een flinke kop van het kookvocht en giet af.

Doe terug in de pan en schep er per persoon een flinke eetlepel pesto bij. Doe een scheutje van het kookvocht erbij en laat doorwarmen. De spaghetti zal nu emulgeren met de pesto.

Serveer met extra geraspte parmezaanse kaas.


Buon Appetito!


Je kunt deze pesto onder een laagje olijfolie tot twee weken bewaren in de koelkast.

20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.