Raapstelen of 'Keeltjes'

3 april 2024

Raapstelen zijn echte lentebodes

Met hun heldergroene langwerpige bladeren op lange knapperige stelen zijn ze het jonge loof van meiknolletjes. Ze smaken licht pittig en peperig en zitten een beetje tussen rucola en spinazie in qua smaak.

Je snijdt de worteltjes eraf en verwerkt ze dan bij voorkeur rauw. Bij voorbeeld als stamppot, of je maakt er een soort pesto van.

Hier een recept.


Ingrediënten

1 bosje raapstelen, gewassen en schoongemaakt

1 teentje knoflook

1 handje pijnboompitjes, geroosterd

50 gr geraspte parmezaanse kaas

1 dl olijfolie

1 flinke snuf zout

gedroogde spaghetti (100 gr per persoon)


Bereiden

Doe alles in een mengbeker en pureer tot een smeuïge massa.

Kook de spaghetti 'al dente'  bewaar een flinke kop van het kookvocht en giet af.

Doe terug in de pan en schep er per persoon een flinke eetlepel pesto bij. Doe een scheutje van het kookvocht erbij en laat doorwarmen. De spaghetti zal nu emulgeren met de pesto.

Serveer met extra geraspte parmezaanse kaas.


Buon Appetito!


Je kunt deze pesto onder een laagje olijfolie tot twee weken bewaren in de koelkast.

19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
13 februari 2025
Komt het nog goed?
31 januari 2025
lekker bij een salade
15 januari 2025
We hebben nu een eigen huisnummer
23 december 2024
This is a subtitle for your new post
19 december 2024
We zijn gesloten van maandag 23 december t/m zondag 12 januari
Meer posts