Raapstelen

19 april 2022

Risotto van parelgort met raapstelen

De raapsteel is een neefje van de koolfamilie. Je eet hem rauw omdat hij snel zijn licht pittige smaak verliest bij verhitten.

Hier een recept van parelgortrisotto met raapstelen voor 4 personen.


Ingrediënten

2 uien gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

350 gr parelgort

1 l. groentebouillon of witte wijn

3 el creme fraiche

2 bosjes raapstelen fijngesneden

120 gr pittige kaas naar keuze

eventueel een handje winterpostelein


Bereiden

fruit de ui in wat olie in een pan. Als de ui glazig is kan de knoflook en de parelgort erbij. Schenk voldoende bouillon erover tot de gort ca 1 cm onder staat. Tussentijds even omroeren en indien nodig wat vocht toevoegen. Na 20 minuten is de parelgort gaar en dan kan de creme fraiche erbij. Proef of het peper en zout nodig heeft.

Meng de raapstelen door de risotto, schep het in een ovenschaal en beleg ruim met de kaas.

Gratineer onder de grill of in een oven van 200C.

Serveer de risotto met wat winterpostelein.


Bron: Mari plukt de dag van Mari Maris


20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.