Raapstelen
Risotto van parelgort met raapstelen

De raapsteel is een neefje van de koolfamilie. Je eet hem rauw omdat hij snel zijn licht pittige smaak verliest bij verhitten.
Hier een recept van parelgortrisotto met raapstelen voor 4 personen.
Ingrediënten
2 uien gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
350 gr parelgort
1 l. groentebouillon of witte wijn
3 el creme fraiche
2 bosjes raapstelen fijngesneden
120 gr pittige kaas naar keuze
eventueel een handje winterpostelein
Bereiden
fruit de ui in wat olie in een pan. Als de ui glazig is kan de knoflook en de parelgort erbij. Schenk voldoende bouillon erover tot de gort ca 1 cm onder staat. Tussentijds even omroeren en indien nodig wat vocht toevoegen. Na 20 minuten is de parelgort gaar en dan kan de creme fraiche erbij. Proef of het peper en zout nodig heeft.
Meng de raapstelen door de risotto, schep het in een ovenschaal en beleg ruim met de kaas.
Gratineer onder de grill of in een oven van 200C.
Serveer de risotto met wat winterpostelein.
Bron: Mari plukt de dag van Mari Maris