Doperwtensoep

6 april 2022

Een recept met groenten uit de vriezer

Er zijn nu maar weinig verse groenten in het seizoen en daarom een lekkere soep van diepvries erwten, voor 4 personen


Ingrediënten 

450 gr diepvries doperwten

20 gr boter

150 gr ui fijngesnipperd

200 ml crème fraîche

500 ml kippenbouillon

2 takjes peterselie

Peper en zout

Eventueel 50 gr gekookte ham


Bereiden

Smelt de boter in een kookpot en fruit hierin zachtjes de ui.

Doe na ca 3 minuten de bevroren doperwten erbij en laat zachtjes 5 min. stoven.

Voeg dan de kippenbouillon toe en laat een kwartier zachtjes koken.

Doe de crème fraîche erbij, breng op smaak met peper en zout en pureer de soep. Voor het beste resultaat kun je hem ca 4 minuten in de foodprocessor laten draaien voor een fluweelzachte soep.


Serveren

Doe de soep in 4 kommen en garneer met wat fijngehakte peterselie, wat gekookte hamblokjes,  of munt en top af met een klein beetje crème fraîche of wat verbrokkelde feta.


23 oktober 2025
Om de laatste courgettes op te maken, nog één recept
23 oktober 2025
Tijd om pompoenen uit te hollen
29 september 2025
Meditatiegroep op bezoek
29 september 2025
Schildergroep op bezoek
19 september 2025
De koolfamilie is zeer uitgebreid met onder andere spruitjes, boerenkool en savooiekool. Deze zijn in de herfst en winter op hun toppunt van smaak.
27 juli 2025
Nog een niet-koken recept omdat de zomer aanhoudt
20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin