Een recept voor ca 6 personen
1 bloemkool, broccoli of venkel van ca. 1 kg. in roosje cq stukjes
1 dl lauw water
6 el bloem
6 el geraspte parmezaanse kaas
1 ei
olie om in te frituren
Kook de bloemkool gaar in gezouten water en laat de groente afkoelen.
Doe het water in een kom en voeg de bloem geleidelijk toe, goed kloppen met een vork. Doe dan de kaas erbij en roer alles goed door elkaar. Klop het ei los en doe het dan bij het beslag.
Giet een laag van 1/2 cm olie in een koekenpan en zet deze op hoog vuur. Controleer of de olie heet genoeg is door er een druppel beslag in te laten vallen. Als het stolt en boven komt drijven is de olie goed op temperatuur. Haal wat roosjes door het beslag en laat iets uitdruipen. Leg ze dan in de hete olie. Als de roosjes bruin zijn draai je ze om tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Haal ze dan uit de olie en laat op een stuk keukenpapier uitlekken. Serveer direct.
Bron: Marcella Hazan, de klassieke italiaanse keuken.