Gefrituurde bloemkool in beslag met parmezaanse kaas

24 oktober 2022

Parmezaanse kaas is een ideaal bindmiddel en daarom goed te gebruiken in een frituurbeslag

Een recept voor ca 6 personen


Ingredienten

1 bloemkool, broccoli of venkel van ca. 1 kg. in roosje cq stukjes

1 dl lauw water

6 el bloem

6 el geraspte parmezaanse kaas

1 ei

olie om in te frituren


Bereiden

Kook de bloemkool gaar in gezouten water en laat de groente afkoelen.

Doe het water in een kom en voeg de bloem geleidelijk toe, goed kloppen met een vork. Doe dan de kaas erbij en roer alles goed door elkaar. Klop het ei los en doe het dan bij het beslag.

Giet een laag van 1/2 cm olie in een koekenpan en zet deze op hoog vuur. Controleer of de olie heet genoeg is door er een druppel beslag in te laten vallen. Als het stolt en boven komt drijven is de olie goed op temperatuur. Haal wat roosjes door het beslag en laat iets uitdruipen. Leg ze dan in de hete olie. Als de roosjes bruin zijn draai je ze om tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Haal ze dan uit de olie en laat op een stuk keukenpapier uitlekken. Serveer direct.


Bron: Marcella Hazan, de klassieke italiaanse keuken.


23 oktober 2025
Om de laatste courgettes op te maken, nog één recept
23 oktober 2025
Tijd om pompoenen uit te hollen
29 september 2025
Meditatiegroep op bezoek
29 september 2025
Schildergroep op bezoek
19 september 2025
De koolfamilie is zeer uitgebreid met onder andere spruitjes, boerenkool en savooiekool. Deze zijn in de herfst en winter op hun toppunt van smaak.
27 juli 2025
Nog een niet-koken recept omdat de zomer aanhoudt
20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin