tuinbonen uit Rome

23 mei 2025

In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.

Recept voor 4 personen


Ingrediënten

1 cm dikke plak pancetta

1,5 kg tuinbonen in de peul

2 el olijfolie

2 el fijngehakte ui

peper en zout


Bereiden

Snij de pancetta in blokjes

Dop de tuinbonen en was ze in koud water.

Doe olie in de pan en fruit de ui glazig. Doe dan de spekblokjes erbij. Bak ca 3 minuten.

Voeg de tuinbonen toe met 6 el water en doe de deksel op de pan. Jonge tuinbonen zijn in 8 minuten gaar; iets grotere hebben ca 15 minuten nodig. Voeg op het laatst peper en zout toe en laat nog een minuutje koken.


Serveer met dikke plakken knapperig brood.

20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.