Tuinbonen puree

29 mei 2024

een recept voor 4 personen


Ingrediënten

3 kg tuinbonen gedopt

2 aardappels geschild en in blokjes gesneden 

100 ml groentenbouillon

olijfolie

zout en peper


Bereiden

Week de tuinbonen 30 minuten in koud water, giet af en verwijder het taaie velletje.

Doe de tuinbonen met ruim water in een pan en breng aan de kook. Zodra het water kookt haal je de pan van het vuur en giet de tuinbonen af. Pureer vervolgens de bonen met wat zout. Doe dan de bouillon en de aardappelblokjes erbij en laat zachtjes koken tot alles zacht en romig is. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

Deze puree kun je warm eten, maar is koud ook verrukkelijk. 


Bron: de Zilveren lepel. 


27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
Meer posts