Tuinbonen puree
29 mei 2024

een recept voor 4 personen
Ingrediënten
3 kg tuinbonen gedopt
2 aardappels geschild en in blokjes gesneden
100 ml groentenbouillon
olijfolie
zout en peper
Bereiden
Week de tuinbonen 30 minuten in koud water, giet af en verwijder het taaie velletje.
Doe de tuinbonen met ruim water in een pan en breng aan de kook. Zodra het water kookt haal je de pan van het vuur en giet de tuinbonen af. Pureer vervolgens de bonen met wat zout. Doe dan de bouillon en de aardappelblokjes erbij en laat zachtjes koken tot alles zacht en romig is. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
Deze puree kun je warm eten, maar is koud ook verrukkelijk.
Bron: de Zilveren lepel.

Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.