Spaanse tomatensoep Gazpacho

22 augustus 2023

Een koude maaltijdsoep, ook lekker als het minder warm is

Ingrediënten

Voor de soep:

5 sneetjes casino gram oud witbrood

1 kilo tomaten of 1 fles tomatensap

1 zoete puntpaprika (eventueel gegrild)

1 kleine komkommer

2 stengels bleekselder

1 teentje knoflook

1-2 worteltjes (eerst blancheren!!)

1 dl olijfolie

1 eetlepel rodewijnazijn

2 koffielepels gerookte paprikapoeder

zout en peper

Voor het garnituur:

stukjes paprika, komkommer, lente-ui of rode ui, gekookt ei, tomaat, verse tuinkruiden gebakken gamba’s zijn ook wel erg lekker erbij… croutons (rest van casino)


Bereiden

Doe het brood in een kom, giet er 1 dl water over en laat het zo'n 10 minuten weken. Voeg tomatensap toe, snijd de bleekselder, paprika en komkommer in stukken. Doe dit samen met de geblancheerde worteltjes, knoflook bij het brood. Schenk de olijfolie en azijn erbij en hak alles met een staafmixer of in een blender tot een dikke soep. Voeg wat water toe tot de soep de gewenste dikte heeft en breng hem op smaak met zout en peper. Maak af met paprikapoeder. Zet de gazpacho afgedekt in de koelkast tot hij goed koud is. Verdeel de soep over vier kommen of acht glaasjes, sprenkel er nog wat olijfolie over en garneer de soep met het garnituur


27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
Meer posts