Tempura van vlierbloesem

27 mei 2023

Vlierbloesem is niet alleen prachtig om te zien maar ruikt ook erg lekker. 

Er staat vast wel een struik in de buurt, je vindt ze overal. Pluk de vlierbloesemschermen als ze volop in bloei staan en schud de schermen zachtjes uit om eventuele beestjes te verwijderen.

Hier een recept voor 4 personen.


Ingrediënten

4 zachte geitenkaasjes

Vlierbloesemsiroop

12 vlierbloesemschermen

100 gr fijne bloem

Zout naar smaak

200 ml ijskoud bruiswater

Neutrale olie om in te frituren


Bereiden

Leg de kaasjes op bordjes en sprenkel er wat vlierbloesemsiroop overheen.

Verwijder de blaadjes van de vlierbloesemschermen.

Klop kort een beslag van de bloem, zout en water, er mogen klontjes in zitten.

Het beslag moet de dikte van pannenkoekenbeslag hebben.

Verhit intussen de olie in een diepe wok; controleer de temperatuur door er een druppel beslag in te gooien. Dat moet direct gaan bakken.

Haal nu de schermen een voor een door het beslag en frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg op elk bordje 3 schermen naast het kaasje en dien meteen op.


Bron: Leafs; vegetarische seizoensrecepten uit de moestuin door: Carola de Canter.


27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
Meer posts