Pasta met artisjokken, zongedroogde tomaatjes en knoflookolie

16 juni 2023

Een snel en lekker zomers recept voor 4 tot 6 personen

Ingredienten

6 teentjes knoflook, fijngehakt

½ tl zout

1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld

4 el olijfolie

2 dl olijfolie

300 gr artisjokken in pot

75 gr zongedroogde tomaten, fijngesneden

400 gr penne

75 gr parmezaanse kaas

2 el pijnboompitten

basilicumblaadjes


Bereiden

Doe 4 el olijfolie in een pan, samen met het zout, de knoflook en de chilipeper. Fruit het mengsel zachtjes.

Haal van het vuur en doe de rest van de olie erbij, dit is de knoflookolie.

Snij de artisjokken in stukjes en fruit deze in een pan tot ze licht beginnen te kleuren.

Voeg dan de gedroogde tomaten toe en meng dit goed.

Kook intussen de pasta gaar en giet af.

Meng de gare pasta onder het artisjokken-mengsel en overgiet het met de knoflookolie. 

Serveer in warme borden en garneer met parmezaanse kaas, pijnboompitjes en blaadjes basilicum


20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.