Soep van Pastinaak en Gember
Zoete pastinaak en pittige gember is een verwarmende winterse combinatie.

Voor 4-6 personen
Ingrediënten
500 gr pastinaak in blokjes gesneden
8 dl groentenbouillon
2 dl melk
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook
5 cm gember fijngesneden
1 el olijfolie
1 el boter
1/4 tl kardemom
1/4 tl komijn
1/4 tl cayenne
peper en zout
Garnituur
3 el geschaafde amandelen of pompoenpitten
2 el slagroom of dikke yoghurt
Bereiden
Fruit de ui in de olie en boter 10 minuten in een pan op matig vuur to ze glazig is. Voeg dan de knoflook, gember, kardemom, komijn en cayenne toe en laat n paar minuten kleuren. Doe dan de pastinaken en de bouillon erbij. Laat ca 15 minuten zacht koken en pureer de soep. Doe de melk erbij en warm de soep weer op. Maak op smaak af met peper en zout.
Serveren
Rooster in een pan de amandelen of pompoenpitten tot ze net kleuren.
Dien de soep op in voorverwarmde kommen en maak af met het garnituur.
Bron: Veg; het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol.