Prei-champignon gratin
2 januari 2024
Lekkere ovenschotel als bijgerecht

Ingrediënten
- 1 el boter
- 300 gr prei, in dunne ringen
- 150 gr champignons, in dunne plakjes
- 1 el bloem
- 50 ml kippebouillon
- 1 dl crème fraiche
- 75 gr parmezaanse kaas, grof geraspt
- zout/peper
- nootmuskaat
Bereiden
Oven voorverwarmen op 225°. In boter prei en champignons ± 5 min. bakken. Bloem erover strooien, omscheppen. Bouillon en crème fraiche toevoegen. Nog ± 5 min.stoven. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Mengsel in ovenschaal scheppen. Kaas erover strooien. In oven in 10-15 min. laten gratineren.

Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.