Prei-champignon gratin

2 januari 2024

Lekkere ovenschotel als bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • 300 gr prei, in dunne ringen
  • 150 gr champignons, in dunne plakjes
  • 1 el bloem
  • 50 ml kippebouillon
  • 1 dl crème fraiche
  • 75 gr parmezaanse kaas, grof geraspt
  • zout/peper
  • nootmuskaat


Bereiden

Oven voorverwarmen op 225°. In boter prei en champignons ± 5 min. bakken. Bloem erover strooien, omscheppen. Bouillon en crème fraiche toevoegen. Nog ± 5 min.stoven. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Mengsel in ovenschaal scheppen. Kaas erover strooien. In oven in 10-15 min. laten gratineren.



20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.