Savooiekoolrolletjes met ricotta
De koolfamilie is zeer uitgebreid met onder andere spruitjes, boerenkool en savooiekool. Deze zijn in de herfst en winter op hun toppunt van smaak.

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
8 savooiekoolbladeren
300 gr snijbiet, zonder nerven
200 gr ricotta
4 el parmezaanse kaas geraspt
2 eieren, losgeklopt
Voor de tomaten saus:
1 blik tomaten
2 tenen knoflook
1 mespunt suiker
2 el olijfolie
2 el basilicum
Bereiden
Maak eerst de saus door alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in een pan met deksel ca 45. minuten zachtjes te laten koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Blancheer intussen de koolbladeren 5 minuten in gezouten kokend water. Haal de bladeren uit het water en laat schrikken in koud water. Spreid daarna de bladeren uit op een schone theedoek.
Kook de snijbietbladeren in het water voor 10-15 minuten. Giet af en laat even afkoelen. Knijp er dan zoveel mogelijk vocht uit.
Hak de snijbiet fijn en meng met de ricotta, parmezaan en eieren. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel over de 8 koolbladeren. Rol elk blad op en bind vast met keukentouw. Leg de koolrolletjes in een ruime pan en giet de tomatensaus erbij. Dek af met een deksel en laat de rolletjes 20 minuten zachtjes pruttelen.
Bron: de Zileveren lepel.
