Savooiekoolrolletjes met ricotta

19 september 2025
De koolfamilie is zeer uitgebreid met onder andere spruitjes, boerenkool en savooiekool. Deze zijn in de herfst en winter op hun toppunt van smaak.

Recept voor 4 personen


Ingrediënten

8 savooiekoolbladeren

300 gr snijbiet, zonder nerven

200 gr ricotta

4 el parmezaanse kaas geraspt

2 eieren, losgeklopt


Voor de tomaten saus:

1 blik tomaten

2 tenen knoflook

1 mespunt suiker

2 el olijfolie

2 el basilicum


Bereiden

Maak eerst de saus door alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in een pan met deksel ca 45. minuten zachtjes te laten koken.

Breng op smaak met peper en zout.

Blancheer intussen de koolbladeren 5 minuten in gezouten kokend water. Haal de bladeren uit het water en laat schrikken in koud water. Spreid daarna de bladeren uit op een schone theedoek.

Kook de snijbietbladeren in het water voor 10-15 minuten. Giet af en laat even afkoelen. Knijp er dan zoveel mogelijk vocht uit.

Hak de snijbiet fijn en meng met de ricotta, parmezaan en eieren. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het mengsel over de 8 koolbladeren. Rol elk blad op en bind vast met keukentouw. Leg de koolrolletjes in een ruime pan  en giet de tomatensaus erbij. Dek af met een deksel en laat de rolletjes 20 minuten zachtjes pruttelen.

Bron: de Zileveren lepel.


27 juli 2025
Nog een niet-koken recept omdat de zomer aanhoudt
20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd