Recept pompoencurry met pistache
Dit vegetarische recept is nogal bewerkelijk maar het resultaat mag er zijn!

Boodschappenlijst
1 st flespompoen
grof zeezout (ongeveer 1 kg)
2 dl zoetzuurmarinade (zie basisrecept)
1 passievrucht
200 g pistache
½ knolselderij
melk
2 mini courgettes
100 g zachte geitenkaas
pompoenpitolie
Tuinkers voor het garneren
Rode curryolie
2 el Thaise red curry
4 dl olie
Rode currycrème
180 gr rode curryolie
40 gr yoghurt
45 gr eiwit
30 gr sushiazijn
Basisrecept zoetzuur marinade
½ rode peper
200 g suiker
200 g water
200 g azijn
10 zwarte peperkorrels
Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Kook alle ingrediënten samen op en laat ze 10 minuten zachtjes trekken.
Bereiden
Pompoen
Snijd van een kwart van de pompoen plakken van ongeveer 2 mm dik.
Steek deze vervolgens uit met een kleine ronde steker.
Lepel de passievrucht uit en meng dit met de zoetzure marinade.
Marineer hierin de rondjes pompoen. Bij voorkeur een hele dag.
Snijd de rest van de pompoen in grove stukken.
Leg dit op grof zeezout.
Pof de pompoen vervolgens in een oven van 160°C gedurende een uur.
Breek dit als het gaar is in plukken uit elkaar en verwijder de schil.
Maak het dan op smaak met rode curry olie.
Rode curryolie
Meng de currypasta met de olie.
Laat dit minimaal een dag staan.
Zeef de kruiden uit de olie.
Rode currycrème
Meng alle ingrediënten behalve de olie met elkaar.
Voeg dan de olie in een dunne straal toe, al mixend met de staafmixer.
Bewaar de crème in een spuitzak.
Pistache puree
Snijd de knolselderij in stukken en kook deze gaar.
Blender 160 gram pistache samen met een scheutje melk helemaal fijn.
Als de knolselderij gaar is, deze op een zeef laten uitlekken en toevoegen aan de pistachemassa.
Nogmaals helemaal glad blenderen. Indien nodig deze massa door een fijne zeef drukken.
Breng de puree op smaak met zout. Bewaar de pistachepuree in de oven op 60C.
Gefrituurde pistache
Frituur de overige 40 gram pistache kort op 180°C. 2. Bestrooi met zout.
Courgette
Snij de courgette in dunne plakjes.
Breng de courgette op smaak met olijfolie en zout.
SERVEREN
De plukken pompoen verdelen op het bord.
Leg hier lepels pistache puree en rode curry crème tussen.
Steek hier de pompoen plakjes, courgette, geitenkaas en pistache tussen.
Afmaken met verschillende cress soorten.