Quenelles van snijbiet

30 september 2024

Een elegante manier van bladgroenten serveren

Dit is een recept dat je kunt gebruiken om allerlei bladgroenten op een elegante manier te presenteren, bij voorbeeld spinazie, andijvie of boerenkool.


Ingrediënten

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

600 gr snijbiet, fijngesneden

1,5 dl melk 

500 gr witbrood, in stukjes

75 geraspte parmezaanse kaas

2 eieren, losgeklopt

Olijfolie

paneermeel


Bereiden

Fruit in een pan op middelhoog vuur de ui en knoflook en wat olie.

Draai dan het vuur hoger en voeg de snijbiet toe en laat in een paar pinuten zacht worden.

Voeg de melk toe en en draai het vuur uit als lalles warm is geworden. Meng dan het brood en de kaas erdoor.


Zodra het is afgekoeld tot lauwwarm kan het ei erdoor geroerd worden. Breng op smaak met peper en zout.


Het mengsel moet kneedbaar zijn. Als het nog te plakkerig is, kun je een beetje paneermeel toevoegen. Wacht een minuutje om te kijken of het nu goed is, anders kun je nog een beetje paneermeel erbij doen.


Vorm er met twee lepels quenelles van, of maak er met natte handen balletjes van.

Leg deze in een stoommandje en stoom ze in 10 tot 15 minuten gaar.

Je kunt je ze ook gaar pocheren in ruim water dat net tegen de kook is.


Bron: Mari Maris.Mari plukt de dag.


27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
Meer posts