Preitaart

31 augustus 2023

Nóg een preirecept omdat het zo lekker is

Preitaart met Leerdammer


Ingrediënten

700 gr prei

200 gr Leerdammer kaas

50 gr boter

1 el milde kerriepoeder

4 eieren

125 gr magere kwark

1 el bouillonpoeder

150 gr bloem, 75 gr rozijnen

zout, peper

2 el paneermeel

3 el geroosterd sesamzaad

Springvorm doorsnede 22 cm


Bereiden

Prei in kleine ringetjes snijden, wassen, in vergiet goed laten uitlekken.

Kaas raspen. In grote braadpan boter verhitten. Kerriepoeder en prei toevoegen. Al omscheppend in ca. 8 minuten iets laten slinken en vervolgens laten afkoelen.

In kom door elkaar kloppen: eieren, kwark en bouillonpoeder. In een andere kom door elkaar mengen: bloem, kaas en rozijnen. Al roerend beetje bij beetje het ei-kwarkmengsel toevoegen. Prei er doorheen mengen. Pittig op smaak brengen met zout en peper.


Oven voorverwarmen op 200 graden (gasstand 4).

Springvorm invetten, bestrooien met paneermeel. Preimengsel erin scheppen. Sesamzaadjes er overheen strooien. In het midden van de oven in 45 minuten stevig en gaar bakken.


Kan ook koud gegeten worden.


23 oktober 2025
Om de laatste courgettes op te maken, nog één recept
23 oktober 2025
Tijd om pompoenen uit te hollen
29 september 2025
Meditatiegroep op bezoek
29 september 2025
Schildergroep op bezoek
19 september 2025
De koolfamilie is zeer uitgebreid met onder andere spruitjes, boerenkool en savooiekool. Deze zijn in de herfst en winter op hun toppunt van smaak.
27 juli 2025
Nog een niet-koken recept omdat de zomer aanhoudt
20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin