Marokkaanse wortelsoep met tahini

1 oktober 2023

Een verwarmende soep

WORTELSOEP MET TAHINI (4 personen)

 

Ingrediënten

2 el olijfolie

1 sjalot gesnipperd

2 tenen knoflook fijngehakt

1 cm gember fijngehakt

1 tl sambal ( meer, of minder naar behoefte)

1 kg winterwortel geraspt en in stukjes gesneden

2 aardappels geschild en in stukken

1 liter groentebouillon

100 ml tahini (Souq)

2 el verse tijm

2l verse dille fijngehakt

olijfolie met chilipeper naar smaak

citroensap naar smaak

 

Bereiden

Verhit in een grote pan de olijfolie en fruit daarin de sjalot, knoflook, gember en sambal.

Doe de wortel en aardappel erbij en laat even meebakken. Voeg de groentebouillon toe, laat in 25 minuten gaar worden en pureer de soep. Zet de soep weer op laag vuur en roer de tahini, tijm en dille erdoor.

Breng op smaak met peper, zout, chili-olie en citroensap. (indien je de soep vooraf maakt kun je een deel van de verse kruiden apart houden en pas op het laatste moment erdoor doen)


23 oktober 2025
Om de laatste courgettes op te maken, nog één recept
23 oktober 2025
Tijd om pompoenen uit te hollen
29 september 2025
Meditatiegroep op bezoek
29 september 2025
Schildergroep op bezoek
19 september 2025
De koolfamilie is zeer uitgebreid met onder andere spruitjes, boerenkool en savooiekool. Deze zijn in de herfst en winter op hun toppunt van smaak.
27 juli 2025
Nog een niet-koken recept omdat de zomer aanhoudt
20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin