Goulash met zuurkool

10 oktober 2023

Ingrediënten

2 el. (olijf)olie

1-2 tl. karwijzaad, gekneusd

2 uien, gepeld, gesnipperd

2 tenen knoflook, gepeld, fijngehakt

2 puntpaprika’s, in dunne reepjes

1 el. paprikapoeder, gerookt (naar smaak mild en/of scherp)

1 blik tomaatblokjes à 400 g

500 g naturel zuurkool, uitgelekt, grof gehakt

200 ml zure room of plantaardige room

2 lente-uitjes, in ringetjes


Bereiden

Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan op laag vuur. Doe het karwijzaad in de pan en bak kort tot ze beginnen te geuren. Voeg de ui toe en bak ca. 4 minuten, schep regelmatig om. Doe dan de knoflook en paprikareepjes erbij en laat nog ca. 2 minuten meebakken.

Roer van het vuur af eerst het paprikapoeder en vervolgens de tomaatblokjes, 100 ml water en de zuurkool door het ui-knoflookmengsel. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan op laag vuur  25 minuten sudderen. Roer de zure room of plantenroom erdoor en warm nog even goed door maar laat niet meer koken.

Je kunt eventueel ook nog (vega) kip bakken en dit toevoegen aan de stoofpot.


Serveren

Bestrooi de goulash met lente-ui en eet met rijst.



19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
13 februari 2025
Komt het nog goed?
31 januari 2025
lekker bij een salade
15 januari 2025
We hebben nu een eigen huisnummer
23 december 2024
This is a subtitle for your new post
19 december 2024
We zijn gesloten van maandag 23 december t/m zondag 12 januari
Meer posts