Goulash met zuurkool

10 oktober 2023

Ingrediënten

2 el. (olijf)olie

1-2 tl. karwijzaad, gekneusd

2 uien, gepeld, gesnipperd

2 tenen knoflook, gepeld, fijngehakt

2 puntpaprika’s, in dunne reepjes

1 el. paprikapoeder, gerookt (naar smaak mild en/of scherp)

1 blik tomaatblokjes à 400 g

500 g naturel zuurkool, uitgelekt, grof gehakt

200 ml zure room of plantaardige room

2 lente-uitjes, in ringetjes


Bereiden

Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan op laag vuur. Doe het karwijzaad in de pan en bak kort tot ze beginnen te geuren. Voeg de ui toe en bak ca. 4 minuten, schep regelmatig om. Doe dan de knoflook en paprikareepjes erbij en laat nog ca. 2 minuten meebakken.

Roer van het vuur af eerst het paprikapoeder en vervolgens de tomaatblokjes, 100 ml water en de zuurkool door het ui-knoflookmengsel. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan op laag vuur  25 minuten sudderen. Roer de zure room of plantenroom erdoor en warm nog even goed door maar laat niet meer koken.

Je kunt eventueel ook nog (vega) kip bakken en dit toevoegen aan de stoofpot.


Serveren

Bestrooi de goulash met lente-ui en eet met rijst.



27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
Meer posts