Snijbiet is een groente waarvan je zowel de stengel als het blad kunt eten. Het blad is het lekkerste en kun je als spinazie verwerken.
De stengels moeten in kleine stukjes gesneden wat langer stoven. Dus kan snijbiet prima in een hartige taart verwerkt worden.
Hier een recept voor 3 personen van Yotam Ottolenghi
Ingrediënten
5 velletjes hartige taartdeeg
olijfolie
1 rode ui gesnipperd
1 bosje snijbiet, in repen van ca 3 cm gesneden
2 tenen knoflook fijngehakt
1 handje munt fijn gehakt
1 handje peterselie gehakt
1 handje salie gehakt
75 gr. feta in blokjes
100 gr. ricotta
50 gr. geraspte pecorina (of andere belegen kaas)
rasp van een 1/2 citroen
15 gr. pijnboompitjes geroosterd
15 gr. amandelen fijngehakt
Bereiden
Verwarm de oven op 180 C
Bak de snijbiet in olie met de ui, knoflook en kruiden zachtjes tot de stelen gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en voeg de feta, noten en citroenrasp toe. Breng op smaak met peper en zout.
Vet een quichevorm in en rol de plakjes deeg uit tot een grote lap. Bekleed daarmee de quichevorm.
Verdeel de gestoofde groenten over het deeg en beleg het mengsel met kloddertjes ricotta.
Bak de quiche in ca. 30 minuten goudbruin.
Een simpele bladsalade met mosterdvinaigrette combineert er heerlijk bij.