Courgettecake met paprikasaus

29 juli 2024

Deze hartige cake is zowel warm als koud lekker

ingrediënten

2 uien gesnipperd

2 tenen knoflook fijngesneden

100 ml zonnebloemolie 

2 el olie voor invetten

75 ml karnemelk

300 g zelfrijzend bakmeel

250 g courgette geraspt

1 el Provencaalse kruiden

1 blik tomaatstukjes 450 ml

2 paprika’s in stukjes


Bereiden

Verwarm de oven voor op 185°C. 

Vet een cakevorm van 1½ liter goed in en bestuif dun met bloem.

Bak 1 ui met 1 teen knoflook zachtjes in 1 el olie totdat de ui zacht is. Voeg ¾ van de kruiden toe en bak nog 1 min.

Klop de eieren licht schuimig. Roer er de karnemelk en ruim ¼ tl zout door en spatel het bakmeel er in delen luchtig door. Voeg 100 ml olie, de courgette en het uimengsel toe en schep gelijkmatig om.

Vul het cakeblik met het mengsel en bak in het midden van de oven in 50-55 min. goudbruin en gaar.


Bak intussen voor de tomatensaus de tweede ui en teen knoflook zachtjes in de rest van de olie gedurende 10 min. Voeg de rest van de Provencaalse kruiden, tomaat en paprika toe en bak nog 10 min. tot een saus. Breng op smaak met zout en peper. 


Serveer de cake in plakken met de tomaten-paprikasaus en geef er bijv. een gemengde sla met vinaigrette bij.

Ook lekker als borrelhapje


Bron: delicious magazine.nl


27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
Meer posts