Chioggiabietjes in zoetzuur

30 juli 2024

Het recept van Anna van de open dag

IngredièˆntenT

  • 2 chioggiabietjes
  • 75ml azijn (ciderazijn, witte wijnazijn)
  • 75ml water
  • 75gr suiker (minder zoet 50gr)
  • 1⁄2 TL zout
  • En naar wens de specerijen waar je trek in hebt. Eenvoudig met venkelzaadjes en witte
  • mosterdzaadjes. Maar je kunt er ook aan toevoegen b.v. kaneel, steranijs, kruidnagel, peperkorrels, korianderzaadjes, kardemompeulen, pimentkorrels, plakjes verse gember, laurierblaadjes etc. Zorg wel dat de specerijen bij elkaar passen. Ook kun je uienringetjes of knoflook toevoegen.
  • Bereiding
  • Was en boen de bietjes schoon of schil ze.
  • Snij ze met de mandoline in flinterdunne plakjes.
  • Breng azijn, water, suiker en zout aan de kook en laat 5 minuten zachtjes trekken. Voeg de
  • laatste minuut de specerijen toe.
  • Leg de bietenplakjes in een gesteriliseerde glazen (Weck-)pot.
  • Giet het azijnmengsel erop en sluit de pot. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
  • Laat minstens een dag, maar liever een paar dagen, trekken voordat je de ingelegde
  • bietjes gebruikt. Ze zijn na openen nog zeker een paar weken houdbaar.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
Meer posts