Zomerse aardappelsalade

28 juni 2024
Deze lichte aardappelsalade smaakt heerlijk bij traditionele gerechten als schnitzel, of een lekker visje.
Je kunt de salade zowel koud als lauw eten, maar zet hem niet in de koelkast, want dan blijft er van de smaak niet veel meer over.


Ingrediënten

 1 kg. vastkokende aardappelen
1 grote rode ui
2 dl. groentebouillon
olie
witte wijnazijn
1 bosje bieslook of peterselie
peper en zout


Bereiden
Snij de ui in fijne ringen en bak ze glazig in een beetje olie. Giet er de bouillon bij en laat het tot een kwart inkoken.
Kook de aardappels gaar, laat ze een beetje afkoelen en pel ze. Snij ze in niet te dunne plakken, kruid ze met peper en zout.
Klop 4 el. olie en 4 el. witte wijnazijn door elkaar en giet het samen met de hete, ingekookte bouillon over de aardappelen.

Hak de bieslook of de peterselie fijn en strooi het erover. Meng alles voorzichtig door elkaar en laat het zeker 20 minuten trekken.



27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
Meer posts