Tuinbonenpuree

28 april 2025

Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen

Recept voor 4 personen


Ingrediënten 

150 gr gedroogde tuinbonen (te verkrijgen bij Turkse supermarkten) 

1 ui, fijngehakt 

1 laurierblad 

500 gr andijvie 

1 teen knoflook, in schijfjes 

olijfolie 


Bereiding 


Week de bonen een nacht in water. Giet ze af en voeg ze samen met de ui, het laurierblad en een snufje zout toe aan een pan. Vul de pan met water totdat de bonen net onderstaan (ongeveer 250 ml). Kook de bonen zonder deksel op een laag vuur gedurende ongeveer 2 uur tot ze gaar zijn. Zorg ervoor dat ze niet droogkoken en voeg in het laatste uur indien nodig nog twee keer een scheutje (50 ml) water toe. De bonen zullen vanzelf de juiste consistentie krijgen, vergelijkbaar met een mengsel van dunne aardappelpuree en stevige snert. Verwijder het laurierblad, roer het geheel door en controleer op zout en peper. 

Verwijder de dikke witte tronken van de andijvie en snijd de overgebleven groene bladeren in de lengte in reepjes. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de knoflook erin. Voeg de andijvie in porties toe en bak op middelhoog vuur totdat het blad geslonken is. 

Breng op smaak met zout en peper. Schep op elk bord een platte cirkel van de bonenpuree, besprenkel royaal met olijfolie en stapel er een bergje andijvie bovenop.



27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
13 februari 2025
Komt het nog goed?
Meer posts