Tarte Tatin van witlof en ui met gorgonzola

23 december 2024

This is a subtitle for your new post

Maak een hartige variant van het beroemde recept voor een omgekeerde taart.


Ingrediënten

250 gr bladerdeeg

1 el olie

1 el boter

1 el tijm

1 el bruine suiker

2 kleine uien in ringen

4 stronkjes roodlof of witlof, gehalveerd

1/2 citroen uitgeperst

75 gr gorgonzola

1 el geroosterde hazelnoten

1 ovenvaste koekenpan


Bereiden

Verwarm de oven voor op 200Cº

Rol het bladerdeeg uit op bakpapier tot het formaat iets groter dan een vuurvaste pan en laat dit 30 minuten koelen in de ijskast.

laat olie, boter, tijm en suiker smelten in de pan en leg daarin de uiringen en de witlofstronkjes met de snijkant naar beneden.

Laat dit 10 minuten zachtjes karameliseren. Sprenkel het citroensap erover en dek de groenten af met de lap bladerdeeg. Stop goed in aan de zijkanten. Prik wat gaatjes in het deeg om de stoom te laten ontsnappen en zet in de oven. Laat ca 40 minuten bakken. Haal de pan uit de oven en laat 10 minuten wat afkoelen. Keer dan de taart op een groot bord en werk af met de hazelnoten en de gorgonzola. Druppel tot slot nog wat olijfolie eroverheen.

Serveer met een eenvoudige groene bladsalade.



27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
Meer posts