Tarte Tatin van witlof en ui met gorgonzola
This is a subtitle for your new post

Maak een hartige variant van het beroemde recept voor een omgekeerde taart.
Ingrediënten
250 gr bladerdeeg
1 el olie
1 el boter
1 el tijm
1 el bruine suiker
2 kleine uien in ringen
4 stronkjes roodlof of witlof, gehalveerd
1/2 citroen uitgeperst
75 gr gorgonzola
1 el geroosterde hazelnoten
1 ovenvaste koekenpan
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200Cº
Rol het bladerdeeg uit op bakpapier tot het formaat iets groter dan een vuurvaste pan en laat dit 30 minuten koelen in de ijskast.
laat olie, boter, tijm en suiker smelten in de pan en leg daarin de uiringen en de witlofstronkjes met de snijkant naar beneden.
Laat dit 10 minuten zachtjes karameliseren. Sprenkel het citroensap erover en dek de groenten af met de lap bladerdeeg. Stop goed in aan de zijkanten. Prik wat gaatjes in het deeg om de stoom te laten ontsnappen en zet in de oven. Laat ca 40 minuten bakken. Haal de pan uit de oven en laat 10 minuten wat afkoelen. Keer dan de taart op een groot bord en werk af met de hazelnoten en de gorgonzola. Druppel tot slot nog wat olijfolie eroverheen.
Serveer met een eenvoudige groene bladsalade.