Winterse curry
Een recept met echte wintergroenten

Ingrediënten
500 gr boerenkool, gerist en in kleine stukken gesneden
2 el olie
1 ui, fijngesnipperd
3 tenen knoflook
1 groen chilipepertje, fijngesneden
3 cm gember, fijngesneden
1 tl garam masala
½ tl mosterdzaad
½ tl gemalen komijn
¼ tl kurkuma
3 kardamompeulen, geplet
350 gr aardappels in vieren gesneden
400 ml water
250 gr volle yoghurt
2 el tomatenpuree
1 bosje koriander, fijngesneden
1 handje amandelen of cashewnoten, geroosterd en fijngehakt
Peper en zout
Bereiden
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui goedgeel. Doe de knoflook, t pepertje en de gember erbij en laat n paar minuten bakken.
Voeg de rest van de specerijen en de gesneden aardappelen toe en roer dit goed om. Schenk 400 ml water erbij zodat de aardappelen net onder staan. Laat ca 12 minuten zachtjes koken en doe dan de boerenkool erbij. Laat nog een paar minuten doorkoken tot de kool gaar is.
Roer in een schaaltje de yoghurt, tomatenpuree en wat kookwater dooreen. Haal de curry van t vuur en roer t yoghurtmengsel er doorheen. Laat nog even doorwarmen (zonder te koken want dan schift de yoghurt). Garneer met de gehakte koriander en de noten.
Lekker met gekookte rijst.
Bron: Veg!; het River Cottage kookboek met groenten in de hoofdrol.