Overvloed

21 juli 2023

We hebben een rijke oogst courgettes

Hier een recept voor Pickle van courgette

Deze kort gefermenteerde plakjes courgette zijn lekker op de boterham;

bijvoorbeeld met geitenkaas, rucola en walnoten. De rozijnen in de pickle bevatten tannine, die ervoor zorgt dat de courgette minder snel papperig wordt.


Ingrediënten

1 courgette

1 l water

50 gr zout

100 gr biologische rozijnen

4 takjes tijm

4 blaadjes salie


Bereiden

Maak van het water en zout een pekelbad.

Snijd de courgette in plakjes van een halve cm en leg ze in een grote kom.

Giet er net zoveel pekel over tot de plakjes onderstaan.

Hak de rozijnen grof en meng, samen met de salie en tijm, onder de courgette.

Dek de kom af met een theedoek o.i.d. zodat er geen vliegjes bij kunnen.

Laat de kom zo twee dagen staan. Proef of de courgette voldoende is gepickled.

Zet nu tot gebruik in de koelkast en eet smakelijk!


Bron: Verrot lekker door Christian Weij.


23 oktober 2025
Om de laatste courgettes op te maken, nog één recept
23 oktober 2025
Tijd om pompoenen uit te hollen
29 september 2025
Meditatiegroep op bezoek
29 september 2025
Schildergroep op bezoek
19 september 2025
De koolfamilie is zeer uitgebreid met onder andere spruitjes, boerenkool en savooiekool. Deze zijn in de herfst en winter op hun toppunt van smaak.
27 juli 2025
Nog een niet-koken recept omdat de zomer aanhoudt
20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin