Linzen met burrata en basilicumolie

27 oktober 2023

Linzen zijn een bron van eiwit en daarom een lekkere vervanger van vlees

Ingrediënten

400 gr Le Puylinzen

2 grote wortel, fijngehakt

3 stengel bleekselderij, fijngehakt

1 kleine ui, fijngehakt

3 tenen knoflook, fijngehakt

5 takjes tijm

6 bollen burrata 


mosterdressing 

100 ml olijfolie

25 ml rode wijnazijn

1 el dijonmosterd

1 tl suiker

150 gr gorgonzola dulce, in kleine stukjes

peper en zout


basilicumolie ( je kunt ook kant-en-klaar kopen)

bosje basilicum, de blaadjes

olijfolie

peper en zout


Bereiden

Haal de bollen burrata uit de koeling en laat ze op kamertemperatuur komen.

Kook de linzen zonder zout in ruim water gaar in 20 minuten.

Giet ze af en spoel ze met koud water.

Maak de mosterddressing door alle ingrediënten te mengen. Je kunt de dressing het beste in een pannetje verwarmen om de kaas sneller te doen smelten.

Maak basilicumolie in de blender van de olijfolie en de blaadjes basilicum. Hou wat blaadjes apart voor garnering. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit in een grote pan wat olie en smoor de groenten met tijm, peper en zout zacht en glazig. Doe dan de gekookte linzen erbij, eventueel met een beetje water om te voorkomen dat ze aanbranden. Warm goed door en doe dan de mosterddressing erbij. Proef of er meer zout en peper bij moet.

Serveren

Schep de linzen in een diep bord, leg er een bol burrata op en scheur deze open. Werk af met een sliertje basilicumolie en blaadjes basilicum.

bron: Polpo

23 oktober 2025
Om de laatste courgettes op te maken, nog één recept
23 oktober 2025
Tijd om pompoenen uit te hollen
29 september 2025
Meditatiegroep op bezoek
29 september 2025
Schildergroep op bezoek
19 september 2025
De koolfamilie is zeer uitgebreid met onder andere spruitjes, boerenkool en savooiekool. Deze zijn in de herfst en winter op hun toppunt van smaak.
27 juli 2025
Nog een niet-koken recept omdat de zomer aanhoudt
20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin