Couscous met peultjes, tuinbonen en erwtjes
11 juni 2021
Een lekker zomers recept voor vier

ingrediënten
240 gr. couscous
3,5 dl. groentenbouillon
100 gr. tuinbonen (gedopt)
100 gr. peultjes
100 gr. doperwten
1 klein bosje kervel
1 takje verse ille
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 artisjokkenharten (uit pot)
1 citroen
3 EL olijfolie
bereiden
Bereid de couscous met de groentebouillon volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Hak de dille en kervel fijn en meng dit onder de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
Blancheer de verschillende groenten kort (1 à 2 minuten) in wat gezouten water en spoel ze af met koud water.
Verwarm olie in een koekenpan en fruit de knoflook zachtjes. Voeg de groenten toe en bak ze ca. 2 minuten.
Meng ze onder de couscous en breng op smaak met citroensap en eventueel nog extra peper en zout

Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.