Couscous met peultjes, tuinbonen en erwtjes

11 juni 2021

Een lekker zomers recept voor vier

ingrediënten

240 gr. couscous

3,5 dl. groentenbouillon

100 gr. tuinbonen (gedopt)

100 gr. peultjes

100 gr. doperwten

1 klein bosje kervel

1 takje verse ille

2 tenen knoflook, fijngehakt

2 artisjokkenharten (uit pot)

1 citroen

3 EL olijfolie


bereiden

Bereid de couscous met de groentebouillon volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Hak de dille en kervel fijn en meng dit onder de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

Blancheer de verschillende groenten kort (1 à 2 minuten) in wat gezouten water en spoel ze af met koud water.

Verwarm olie in een koekenpan en fruit de knoflook zachtjes. Voeg de groenten toe en bak ze ca. 2 minuten.

Meng ze onder de couscous en breng op smaak met citroensap en eventueel nog extra peper en zout


27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd
12 april 2025
Er zijn weer eieren.
12 april 2025
De deuren zitten in de kassen.
29 maart 2025
een lekker en snel voorjaarsrecept
1 maart 2025
Een pittig recept voor het einde van de winter
Meer posts