Couscous met peultjes, tuinbonen en erwtjes

11 juni 2021

Een lekker zomers recept voor vier

ingrediënten

240 gr. couscous

3,5 dl. groentenbouillon

100 gr. tuinbonen (gedopt)

100 gr. peultjes

100 gr. doperwten

1 klein bosje kervel

1 takje verse ille

2 tenen knoflook, fijngehakt

2 artisjokkenharten (uit pot)

1 citroen

3 EL olijfolie


bereiden

Bereid de couscous met de groentebouillon volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Hak de dille en kervel fijn en meng dit onder de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

Blancheer de verschillende groenten kort (1 à 2 minuten) in wat gezouten water en spoel ze af met koud water.

Verwarm olie in een koekenpan en fruit de knoflook zachtjes. Voeg de groenten toe en bak ze ca. 2 minuten.

Meng ze onder de couscous en breng op smaak met citroensap en eventueel nog extra peper en zout


27 juli 2025
Nog een niet-koken recept omdat de zomer aanhoudt
20 juli 2025
Onze open dag 13 juli was gezellig.
9 juli 2025
Kom langs tussen 12.00u en 16.00u
22 juni 2025
Op warme dagen is een maaltijd zonder koken extra welkom, zoals deze zomerse courgettesoep die je rauw bereidt in een keukenmachine. Cashewnoten zorgen voor een romige structuur, terwijl knoflook, miso, citroensap en basilicum de milde courgette op smaak brengen. De soep is het lekkerst gekoeld en kan tot 24 uur van tevoren worden klaargemaakt.
27 mei 2025
De moestuin gezien vanaf de siertuin
27 mei 2025
De wandelaars doen onze tuin aan.
23 mei 2025
In Rome heet dit recept fave al guanciale; in dit recept gebruik je het gemakkelijker verkrijgbare pancetta.
19 mei 2025
Zin in aardbeien? Kom snel langs
28 april 2025
Er zijn nog geen verse groenten op de tuin, daarom een recept met gedroogde tuinbonen
19 april 2025
18 april zijn er 2 biggetjes gearriveerd